Ervaringen

Ervaringen

Lees hier hoe cliënten wandelcoaching met de Piekerspecialist hebben ervaren.

 

Enkele spontane E-mail reacties, al na een 1e wandeling:

“Het was een waardevolle wandeling afgelopen vrijdag. Ik merk dat het mij nu al rust geeft en de piekergedachtes de afgelopen dagen weinig naar de voorgrond treden. En als ze er wel zijn, raak ik niet direct in paniek maar denk ik eerder “dit is een mooi moment om te evalueren”, haha!”

“Het was een bijzondere wandeling voor mij. De wandeling heeft heel veel met me gedaan.”

“Ik vond het een goede en fijne wandeling. Voelde me super in de auto terug: rustig en ok. Wat een heerlijk gevoel!”

“Ik vond het een fijne wandeling en een fijne manier om dingen te bespreken.Ik merk dat ik daar erg behoefte aan heb.”

Een spontane E-mail reactie na een 2e wandeling:“Heel veel dank weer voor je uitgebreide e-mail en achtergrondinformatie. Ik merk dat het me ontzettend helpt, en dat het voor mij echt voelt alsof ik in “ander vaarwater” terecht ben gekomen. De komende weken kan ik verder met alles wat je me hebt aangereikt!”

S.K. (okt 2017, 1 wandeling bracht al voldoende inzicht)
Ik heb de wandeling als erg prettig ervaren en het ‘doen’ (mindfulnessoefening, weg bepalen) vond ik een fijne en nuttige manier. Ik kan het zeker aanbevelen! Agnes laat je in je waarden en probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij hetgeen belangrijk is voor jou. De natuur is daarbij een mooie metafoor en zorgt ook dat het gesprek makkelijk verloopt en je inzichten krijgt. Ik ontdekte dat ik veel ‘wijsheid’ al in mij heb, maar het vooral doorpakken is en meer leren mijn gevoel te volgen om mijn juiste pad uit te stippelen.
Handig ook de aanvullingen die je in de mail hebt meegestuurd, erg fijn. dankjewel!
Tine (okt 2017)
Toen ik in het najaar (2016) merkte dat ik het niet meer zo fijn had op mijn werk en er een kans bestond dat ik ontslagen zou worden ging ik op zoek naar mogelijkheden om je te oriënteren op een nieuwe baan via internet.
Zo kwam ik op de website van de Wandelcoach. Dit sprak me erg aan maar ik deed daar op dat moment niet zoveel mee. Wel bleef ik informatie ontvangen waardoor ik op de hoogte bleef van de activiteiten.
Toen ik inderdaad in de situatie kwam dat ik zou gaan stopppen met het werk dat ik deed, kwam er in het voorjaar een mail voor een kennnismakingswandeling in Amelisweerd. Hét moment om met het principe kennis te maken. Het was prachtig weer en samen met Agnes deed ik de wandeling. Het klikte meteen goed waardoor ik besloot met haar in zee te gaan.
Samen kwamen we via gesprekken én de natuur op allerlei dingen die me beter naar mezelf deden kijken. Het zien van dingen uit de natuur en die betrekken op je eigen situatie onder leiding van Agnes was echt een openbaring. Zo bijzonder hoe je op willekeurige plekken ontdekkingen over jezelf doet. Ik ben er open ingestapt, zonder speciale verwachtingen dus alles viel dan automatisch mee. Ik vond het altijd al heerlijk om te wandelen en merkte dat je je gedachten beter kan ordenen. Als er dan ook nog iemand met je meeloopt die je helpt je gedachten en ideeën te analyseren en aan je terug te geven is dat helemáál fijn!Zo zijn we er samen achter gekomen dat het heel belangrijk is je hart te volgen en te doen waar je gelukkig van wordt. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar dat is het zeker niet!
Ik kan het iedereen aanraden die meer over zichzelf te weten wil komen! Of je nu twijfelt over je werk, piekert over je relatie of het even niet meer weet: ga wandelen met Agnes en je wordt er altijd beter van!
Lena (mei 2017)
Toen ik aan het coachingstraject met Agnes begon vorig jaar zat ik zeker niet lekker in mijn vel. Kinderen de deur uit en op mijn werk liep ’t niet lekker. De vraag: “wat wil ik nu met de rest van mijn leven” kon ik maar niet beantwoorden. Ik piekerde heel veel. Toen ik dat eens intikte op google kwam ik bij piekercoaching terecht, en bij Agnes ‘de piekerspecialist’, wandelcoaching. Wandelen in de natuur, in plaats van tegenover elkaar aan een tafel zitten, sprak mij aan. En ik heb inderdaad ervaren dat je op deze manier makkelijker en meer ontspannen met elkaar praat. Eigenlijk wilde ik een groepswandeling, lekker veilig; kijken wat er gebeurt in de groep zonder zelf iets direct te hoeven doen/zeggen. Een groepswandeling zat er op dat moment niet in maar nadat ik een zeer prettig telefoongesprek met Agnes had gehad was de afspraak voor een eerste wandeling gauw gemaakt.Wat een mooie wandelingen en wat heb ik veel geleerd. Agnes is heel positief, oordeelt niet en is rustig. Een prettige persoonlijkheid met een erg prettige stem waar ik rustig van word. Het wordt een boekwerk als ik hier elke wandeling ga benoemen met alles wat ik geleerd heb maar een aantal dingen wil ik er wel uitlichten. In elke wandeling heeft Agnes mij geholpen iets te zien in de natuur wat beeldend was voor wat we besproken hadden. Daar maakte ik foto’s van met mijn mobiel. Nog heb ik de foto’s op mijn mobiel staan en zij helpen mij terugdenken aan alle goede gesprekken met Agnes. Na iedere wandeling kreeg ik een mail van Agnes waarin ze nog eens kort benoemde wat we hebben besproken, tips en oefeningen die ik kon en kan toepassen. En altijd heel positief.Met behulp van Agnes heb ik me gerealiseerd wat ik wil en wat ik nodig heb en dat ik dat kan zeggen tegen anderen. Dat heb ik onder meer aangedurfd op mijn werk en….. men heeft naar mij geluisterd! Er zijn zaken veranderd: ik ga weer met plezier naar mijn werk. Ik pieker veel minder, slaap beter. Ik heb ook geleerd om mijn denkfouten te zien. Om in het heden te leven en me niet continue zorgen te maken over de toekomst. Agnes heeft me geleerd positiever te denken en ik zit veel beter in mijn vel.De kroon op dit alles is voor mij de grote reis met mijn man naar Amerika vorige maand. Ik ben de uitdaging aangegaan met mijn vliegangst, met mijn angst voor het onbekende, met mijn onzekerheden. En ik heb gewonnen: het was een geweldige reis!Kortom: ik kan de wandel- en coachingsessies van Agnes van harte aanbevelen!

Monique (april 2017)
Van december 2016 tot het vroege voorjaar 2017 heb ik vijf wandelingen met Agnes gemaakt. Ik had het gevoel dat we vaak een hele ochtend op pad waren, er was echt de tijd om dingen met elkaar door te spreken, van de natuur te genieten en mooie aanknopingspunten te zien. We liepen letterlijk iets rustiger dan ik mezelf aangewend heb. Ik houd ervan om buiten te zijn en door de beweging en door de openheid van de natuur, was het voor mij veel prettiger om het gesprek te voeren dan in een afgesloten ruimte. Agnes gaf me het gevoel dat zij er op die momenten echt voor me was. Gedurende de oefeningen die we hebben gedaan, voelde ik me veilig.Doel van mijn wandelingen was, de druk en stress die ik ervaar in mijn leven te verminderen, door me meer bewust te worden van de keuzes die ik zelf kan maken, mijn eigen wensen vaker op de voorgrond te zetten en te genieten van wat er wel is.
De wandelingen met Agnes hebben me geholpen mijn keuzemogelijkheden beter te zien. Gedurende de vijf wandelingen heb ik daarin een stap in de goede richting weten te realiseren. Er was ruimte om verdriet of vermoeidheid te delen, maar na een aantal wandelingen kwam meer de focus op vooruitgang te liggen. Terugkijken op voorafgaande weken hielp om (kleine) successen te zien en te vieren. De wandelingen op zichzelf waren bovendien een investering in de eigen mentale gezondheid.
Het boekje dat ik van Agnes kreeg om ervaringen op te schrijven heeft me een aantal keer geholpen om al schrijvend beter inzicht te krijgen hoe ik weer meer lichtheid in mijn leven kon brengen.Ik heb de wandelingen met Agnes als bijzonder prettig ervaren, een moment om tijd te nemen voor mezelf en handvatten te krijgen om zelf weer de regie te nemen.

Anoniem (jan 2017)
Een totaal onverwachte gebeurtenis zette ruim een jaar geleden mijn leven volledig op z’n kop. Van alle zekerheden die ik had, of dacht te hebben, waren er plotsklaps een heleboel verdwenen. Dit bracht verdriet, boosheid en angst met zich mee. Angst voor het nu en vooral voor de toekomst. Want dat was ineens een enorm zwart gat.
Van de wandelingen met Agnes heb ik geleerd dat de boosheid en het verdriet er mogen zijn. Dat het er nu is, maar dat het met het verstrijken van de tijd minder wordt.
Door de gesprekken met Agnes merkte ik dat het mij vooral helpt door te bouwen aan mijn toekomst. Zelf nieuwe voetstappen maken, nieuwe herinneringen creëren en trots zijn op de nieuwe dingen die je onderneemt, ook al zijn ze nog zo klein. Want er kan je altijd iets overkomen dat buiten jouw macht ligt, maar daarna is het aan jezelf wat je daarmee doet.
Wat ik heel fijn vond, was dat Agnes er echt voor mij was. Voor mij alleen, zonder over mij of iets of iemand anders te oordelen. En daarbij is het ook heel prettig om ongedwongen al wandelend met elkaar te praten.
Dank je wel voor alle mooie wandelingen en verhelderende gesprekken Agnes!
Rutger (jan 2017)
Het coachtraject heeft mij de mogelijkheid gegeven dingen in een ander perspectief te zien. Het heeft mij rust gegeven en geleerd meer voor mezelf te kiezen en grenzen aan te geven.
Yvonne (nov 2016)
Een hele fijne manier om al wandelend in de natuur gecoached te worden.
Anoniem (sept 2016)
Wat ben ik blij dat mijn huisarts u aan mij hebt aanbevolen. Net de goede, die mij aanpakt, stuurt waar ik vertrouwen in kan, wil hebben. Niet onder uit kan. Heel fijn.
K. P. (aug 2016)
Ik wist altijd goed wat ik wilde, maar de afgelopen paar jaar, nadat ik verhuisd ben, was ik erg onzeker geworden. Vooral in mijn werk. Ik was emotioneler geworden; kleine dingen konden me erg van slag maken. Ik kon moeilijk dingen loslaten, bleef erover doormalen. Ik had het gevoel mezelf niet meer te zijn.
Via de folder ‘Minder Piekeren’ kwam ik bij Agnes terecht. Binnen 4 wandelingen in 2 maanden tijd is er een wonderlijke ommekeer gekomen. Na zo’n wandeling zat ik zo vol energie. Mensen in mijn omgeving zagen de verandering ook. Ik heb de rust in mezelf weer teruggevonden, kan dingen weer makkelijker achter me laten. Ik heb ingezien en geleerd hoe ik me niet zo druk moet maken over dingen die er niet toedoen. Ik voel me weer wie ik was en wil zijn! Ik ben zó trots op mezelf! Het was me het geld dubbel en dwars waard. Een cadeau aan mezelf.
Het gevoel bij Agnes was meteen goed, het klikte. Ze is ook zo lekker normaal. Er was een sterke basis van vertrouwen waardoor ik alles durfde te zeggen.
Wat me erg verraste was de rust die ik vond in de natuur en oefeningen die daar aan bij droegen. Ook oefeningen die me hielpen om me meer bewust te worden van mijn lichaam en wat ik voel, hebben me erg geholpen. Het lef in mij is enorm gegroeid om mijn droom in de toekomst te gaan verwezenlijken: mijn eigen schoonheidssalon op gaan zetten!

L-J. V. (mei 2016, 1 wandeling)
Ik heb de wandeling als zeer positief ervaren. Bijzonder hoe de natuur zo’n kalmerende en verhelderende werking kan hebben!
Wat goed werkte was het geluid van de natuur en de kijk op wat daar afspeelt: bomen, vogels, koeien, paadjes. Dat maakte me rustig.
De wandelcoaching leverde me meer rust op en afstand tot mijn zorgen. Het hielp te relativeren en de dingen in perspectief te kunnen zien.
Ik ben het meest tevreden over de oefenen met ademen en observeren. Daarnaast vond ik ook het parallellen trekken tussen deze observaties en het beeld dat ik van mezelf heb, hoe ik mezelf zie, heel waardevol.

A.R. (okt 2017)

‘Niet aanstellen’
De drempel om hulp te zoeken bij een psycholoog/coach was voor mij hoog. Vanuit mijn achtergrond heb ik meegekregen om mijn eigen boontjes te doppen, sterk te zijn en me ‘niet aan te stellen’. Na een ontkenningsfase (want het voelde wel comfortabel om te doen alsof er niks aan de hand was), liep ik toch echt vast. Via Google kwam ik terecht bij Agnes. Ik wilde graag een wandelcoach omdat het buiten zijn het voor mij makkelijker maakte om over mijn gevoelens te praten. Ook haar persoonlijk profiel sprak me aan. Het telefonische intakegesprek was fijn en ik heb daarna 3 wandelingen met Agnes gemaakt.

Achter de facade
Een afwisselende baan met veel vrijheid en een goed salaris, een leuke partner, twee gezonde kinderen. Zo was het en zo is het en ik wilde graag dat het goed voelde. Maar nadat ik ten behoeve van het gezin een dag minder was gaan werken, leek het wel alsof de ziel uit mijn werk verdween. Ik raakte in een negatieve spiraal. Om 14 uur zat ik op mijn werk naar de klok te kijken en me af te vragen hoe ik 17 uur zou halen. Verschrikkelijk! En toen ik tijdens mijn hobby ook nog eens gevoelens voor een andere man kreeg terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde, raakte ik van een negatieve spiraal in een vrije val. Ik kreeg concentratieproblemen, negatieve gedachten en het lukte niet meer om tot rust te komen.

De gesprekken met Agnes
De coaching van Agnes heeft me geholpen om bewust stil te staan bij positieve momenten en ervaringen, iets minder te moeten van mezelf, bewust rust te nemen en aandacht te geven aan zaken die belangrijk voor me zijn maar niet direct de hoogste prioriteit hebben. Inmiddels heb ik een keuze gemaakt voor een voltijd HBO-opleiding in een totaal nieuwe richting. Ook heb ik nu handvatten voor meer verbondenheid met mijn partner.

C. A-O. (aug 2016)
Ik heb Agnes ervaren als iemand die invoelend, meelevend en heel menselijk is. Ze gaf me snel vertrouwen waardoor ik me gemakkelijk open kon stellen. Ze gaf ondersteuning op maat.
Ik heb belemmerende patronen kunnen doorbreken! Patronen waar ik jaren in verzand zat, die ik wel herkende, maar mij niet lukte om iets mee te doen. Ik heb ervaren in een opwaarts proces te zijn gekomen, en dat voelt zó fijn! Na elke wandeling ging ik met een energiek gevoel naar huis.
Wat ik prettig vond was een goede balans tussen enerzijds ruimte geven aan emoties voelen, uitdiepen en reflecteren, en anderzijds praktische, concrete handvatten die bruikbaar zijn voor alledag.
Ik voel me nu een stuk sterker, zelfverzekerder en ben meer overtuigd van mijn eigen kunnen. Ik durf nu meer voor mezelf te kiezen, tijd voor mezelf vrij te maken, en heb meer zicht op hoe ik mijn grenzen kan bewaken en aangeven. Ik kreeg hierop bemoedigende reacties van anderen uit mijn omgeving terug, als ik mijn grenzen aangaf. Ik sta mezelf nu toe om minder streng voor mezelf te zijn en met een mildere blik naar mezelf te kijken. De lat ligt wat lager, ik ‘moet’ minder van mezelf. Ik bemerk ook dat ik minder bezig ben met te denken wat een ander over mij zou kunnen denken en daaruit voortvloeiend vaak erg hard bezig was te willen voldoen aan verwachtingen van een ander die ze nooit hebben uitgesproken naar mij, maar die ik in gedachten heb gevormd.
Ik ervaar nu meer rust in mezelf en was verbaasd te merken dat ik daardoor efficiënter werk, waardoor ik met een voldaan gevoel naar huis ga. Dit zijn heel belangrijke stappen voor mij. Ik kan zeggen dat het coachtraject me veel meer heeft gebracht dan ik had verwacht: ben er heel blij en dankbaar om.
De natuur, het buiten zijn, vond ik een heel fijne toevoeging bij het coachen. Het gaf mij letterlijk ruimte, frisse lucht, alsook ruimte in mijn hoofd. Er werd veel gebruik gemaakt van elementen uit de natuur, zoals metaforen, die mij extra aan het denken zette. Ik kan een coachtraject zeker aanbevelen!

H. H. (sept 2016)
Als cadeautje aan mezelf wandelde ik vier keer met De Wandelcoach, Agnes. Als alleenstaande moeder met twee kinderen stelde ik mezelf nog geregeld de vraag of het niet beter was terug te gaan naar de oude situatie; het weer proberen met de vader van de kinderen. Terwijl we beide goed wisten dat het niet werkte tussen ons diende de vraag zich toch herhaaldelijk aan; voor de kinderen… of omdat het aangaan van een nieuwe, wél werkende relatie zo makkelijk nog niet bleek te zijn… of om niet alleen te hoeven zijn… of… genoeg redenen om mijn eigen gevoel te negeren. Daarnaast was er een enorme to-do-lijst die maar aangroeide omdat ik bepaalde knopen niet meer kon doorhakken. Om dezelfde reden; teveel vanuit het hoofd leven (piekeren) en te weinig vanuit het hart.

Al wandelend kom je makkelijker tot gesprek dan aan een tafel met eventueel pen en papier. Je bent in beweging, trotseert regen, wind of felle zon. Je wordt samen verrast door mooie taferelen die je eerder niet opgevallen waren. Agnes liet me geregeld letterlijk stilstaan; bij de natuur, mensen in mijn omgeving en bij mezelf. Door me te laten benoemen wat ik zag of voelde op dat moment, kwam ik tot inzichten. Ik hoorde mezelf uitspraken doen die mijn ogen openden. Daarnaast absorbeerde ik Agnes’ uitspraken, die ze heel af en toe deed; een soort samenvattende wijsheden. Ik noteerde ze en pas ze nog steeds toe.

Door de wandelingen heb ik bepaalde acties ondernomen die ik steeds maar parkeerde. En… kon ik de gedachte loslaten dat ik ‘terug’ moest. In plaats daarvan keerde ik terug naar het varen op mijn eigen kompas; durven vertrouwen op mezelf, op mijn omgeving, op het lot, op mijn eigen kracht en op inzichten die heus komen als de situatie erom vraagt.
Ik hoef nu minder lang na te denken en kan makkelijker knopen doorhakken.
Daarnaast heb ik sinds een paar maanden een heel fijne relatie. Alsof ik eerst moest loslaten om de weg hiervoor vrij te maken.
Ik kan anderen zo’n “cadeau aan jezelf” – een aantal wandelsessies met Agnes – van harte aanbevelen.

M. v E. (aug 2016)
Levenspad…wat een mooi woord eigenlijk, en wat kun je daar veel metaforen aan ophangen. Mijn levenspad leek de laatste tijd meer op een doolhof vol kreupelhout, en beren en andere obstakels. Omdat ik een nogal koppig persoon ben bij tijd en wijle, liep ik me daar hartstikke in vast, telkens weer had ik het gevoel over van alles heen te moeten klauteren, zonder dat ik uitzicht had op inzicht. Vanuit mijn werk kreeg ik het aanbod om het eens te proberen met een wandelcoach; dat werd Agnes. De afgelopen weken liep ze met me mee. En dat was voor mij een bijzondere ervaring. Met eenvoudige oefeningen, en gesprekken waarin zij nooit oordeelt, maar wel luistert, heeft ze mij geholpen bij het vinden van nieuwe perspectieven, waarvan voor mij het belangrijkste is, dat je obstakels ook kunt opruimen door er omheen te wandelen en ze achter je te laten en te ervaren dat zich daar nieuwe paadjes bevinden, met nieuwe mogelijkheden, een verademing!

Knotwilg Máximapark - persoonlijke metafoor - gemaakt door M. v E.

Knotwilg Máximapark – persoonlijke metafoor – gemaakt door M. v E.

S. S. (juni 2016)
Ik heb de wandelingen als heel goed ervaren. Belangrijkste resultaat is dat ik hierdoor weer overzicht heb gekregen in mijn werk, beter prioriteiten kan stellen en gestructureerder werk. Ik heb meer rust in mijn werk gevonden, kan beter mijn grenzen aanvoelen en kenbaar maken en heb ervaren dat het belangrijk is om ontspanningsmomenten in te bouwen.

Wat mij erg heeft geholpen zijn de vragen waar ik over na moest denken. Zoals vragen waarbij de omgeving als metafoor dient. Juíst omdat het niet mijn manier van denken is, werd ik uit mijn comfortzone gehaald en dit bleek erg goed te werken om inzicht te krijgen in mijn situatie.
Ook doordat Agnes hielp me vanuit een ander perspectief naar de situatie te kijken kwam ik tot inzichten. Agnes koppelt en spiegelt terug wat ik zie en benoemt dingen vanuit een positieve intentie.
Anders dan ik had verwacht (‘een coachgesprek, maar dan wandelend’), werd de natuur heel interactief gebruikt tijdens de gesprekken. Een waardevolle aanvulling!

N.V. (juni 2015)
Ik vond Agnes als coach erg prettig. Ze gaf me snel het vertrouwen dat ik serieus werd genomen en dat er aan oplossingen gewerkt kon worden. De wandelcoaching heeft mij geholpen om de dingen waar ik tegen aan liep op een rijtje te zetten. Wat ik fijn vond was dat ik al pratend met jou gecoacht werd om zelf tot oplossingen te komen voor een aantal zaken.

E. P. (april 2015)
Vanaf afgelopen januari ben ik begonnen met de wandelcoaching, omdat eigenlijk veel uit mijn leven uit verhouding was en ik niet meer relativerend kon nadenken. Ik piekerde zoveel dat ik niet meer toekwam aan de dingen die echt belangrijk voor mij zijn. Ik kon niet meer genieten en niet meer ontspannen.
Voor mijn gevoel kwam ik niet uit de negatieve spiraal.Door wandelend aan het ‘werk’ te zijn met mijzelf, werd ik bewust van wie ik nou eigenlijk ben. Stap voor stap (letterlijk en figuurlijk) kwam ik dichterbij mijzelf en zag ik de ruimte en rust in mijn hoofd en om me heen. De negatieve spiraal werd een positieve spiraal. Je bent wie je bent en je mag er zijn.
Een mooi element van wandelcoaching is dat je met objecten uit de natuur bezig bent. Hierdoor kan ik me achteraf elk moment voor de geest halen wat me geraakt heeft. Daar denk ik dagelijks aan terug. De tijd en liefde die Agnes in iedere sessie stopt is onbeschrijfelijk, het geeft je kracht en energie en daar wil ik Agnes met alle liefde voor bedanken.

Wil je reageren of jouw ervaring delen? Laat hier je bericht achter.









Reageren is niet mogelijk