Opleiding en ervaring

Opleiding en ervaring

Ik ben in 2014 afgestudeerd als psycholoog met specialisatie Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht (Cum Laude) en heb daar onder andere de cursus coachingpsychologie gevolgd. In 2015 heb ik de post HBO Wandelcoachopleiding gevolgd bij Het Coach Bureau van Hilde Backus.

Daarvoor heb ik 16 jaar lang met veel plezier gewerkt als medisch biologisch wetenschappelijk onderzoeker en ben in 2006 gepromoveerd tot Doctor in de Geneeskunde van de Universiteit Leiden. Als wetenschapper stond ik ver van de pati├źnten: ik kon niet concreet iets voor hen betekenen. Naast onderzoeker ben ik erg ge├»nteresseerd in de beweegredenen en het gedrag van mensen.

Ik kreeg steeds meer de wens om die twee dingen te combineren. Daarom heb ik weloverwogen besloten om psychologie te gaan studeren.

Na mijn studie psychologie heb ik een jaar gewerkt als psycholoog bij Altrecht Psychosomatiek Eikenboom in Zeist, een gespecialiseerde GGz instelling voor mensen met ernstige onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten, waaronder pijnklachten, chronische vermoeidheid, maag- en darmklachten en uitvalsverschijnselen. Meestal gaan deze klachten gepaard met lichamelijke beperkingen en met psychische klachten en/of problemen in de sociale sfeer.

Hier heb ik ook de cursus Lichaamsgericht Mentalisatie Bevorderende Therapie (LMBT) gevolgd, om mensen te leren meer verbinding te ervaren tussen lichamelijke verschijnselen en hun emoties, gedachten en herinneringen.

 

2018: Training Coachen met Voice Dialogue
Voice Dialogue is een methode, ontwikkeld door Hal en Sidra Stone, die ervan uit gaat dat je persoonlijkheid is opgesplitst in delen (IKKEN of subpersonen). Iedereen ontwikkeld subpersonen om te overleven. Veel mensen hebben een stevige perfectionist, een doener of pleaser in zichzelf ontwikkeld, maar ook andere minder zichtbare subpersonen zijn aanwezig. Als coach ga ik letterlijk in gesprek met verschillende subpersonen (IKKEN) van iemand.
Werken met de Voice Dialogue methode verheldert sterk de interne processen van mensen. Het leidt vaak tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten.
Doel van Voice Dialogue is dat mensen effectiever en bewuster sturing gaan leren geven aan hun eigen handelen doordat ze meer kanten van zichzelf ontdekken en leren kennen. Veranderen gaat over het ontwikkelen van een manager van alle IKKEN.

 

Kwalificatie:
PSYCHOLOOG NIP
(Nederlands Instituut van Psychologen)
NIP210_NIP_Psycholoog_RGB

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.