Wandelcoaching tegen piekeren

1-op-1 coaching, wandelend in de natuur, voor meer rust in je hoofd

Pieker jij je suf?

Herken je dit?

Verlang je naar...

Door al het gepieker raakt jouw hoofd overvol en is er nauwelijks ruimte meer voor andere zaken. Piekeren kost veel tijd, aandacht en energie. Het is erg vermoeiend en uitputtend. Piekeren versterkt angstgevoelens en stressklachten. Het houdt je uit de slaap, maakt onrustig en opgejaagd. Piekeren versterkt onzekerheid en vermindert je zelfvertrouwen.

De Piekerspecialist biedt een effectief en persoonlijk anti-pieker wandelcoachtraject aan in Utrecht !

Klantervaringen - De Piekerspecialist - Wandelcoaching

Wat houdt het anti-pieker wandelcoachtraject in?

Minder piekeren, dat kan! Als piekeren een gewoonte is geworden, heb je effectieve hanvatten nodig om daar verandering in te brengen. Een gewoonte doorbreek je door deze te vervangen door ander gedrag of een andere mindset. Jouw piekergewoonte vervang je door een gezonde denkwijze aan te leren.

Met het traject gaan we naar buiten en wandelen! Dat is een heel fijne manier om je hoofd leeg te maken en zeer effectief bij het verminderen van piekeren, stress en burn-out klachten.

Ik help jou je piekergewoonte te doorbreken en geef je concrete handvatten HOE je dat kan doen.

 

Met dit wandelcoachtraject:

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Ontdek je hoe je weer controle krijgt over de dwangmatige negatieve gedachten, zelfs als je nu denkt dat je hoofd nooit meer “uit” gaat;

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Krijg je meer zicht op oorzaken, gevolgen en voorkoming van piekergedachten en stress;

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Ontvang je oefeningen die direct meer rust in je hoofd brengen;

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Leer je milder en positiever naar jezelf te kijken. Weg met de kritische gedachten!

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Leer je hoe je beter voor jezelf kunt kiezen en hoe je jouw grenzen effectief kunt aangeven. Zo worden stresssituaties beter hanteerbaar en zal het gepieker hierover afnemen;

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Ontvang je na elke coachwandeling extra achtergrondinformatie en thuisoefeningen.

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Is er gelegenheid voor tussentijds mail-contact en dit is inbegrepen. 

Workshop Fris en Energiek - de piekerspecialist

Krijg je op een natuurlijke manier op maat ondersteuning.

Wat kun je verwachten?

Stoppen met piekeren gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een traject dat onder te verdelen is in verschillende fasen. Zo ziet het eruit:

Het traject gaat van start. We beginnen met een uitgebreid startgesprek (60-90 min). Dat doe ik meestal telefonisch, maar kan ook via beeldbellen of face-to-face. Meestal vindt dit al plaats binnen een week na jouw eerste mail of telefoontje aan mij, of na een telefonisch kennismakingsgesprek (30 min). Tijdens het startgesprek:

  • Leren we elkaar wat beter kennen en vertel je de reden en achtergrond van je aanmelding;
  • Bespreken we wat er speelt, waar je tegenaan loopt en wat je graag wilt veranderen;
  • Stel ik vragen zodat we tot de kern komen. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Dit vormt de basis voor, en geeft richting aan, het begeleidingstraject;
  • Stellen we vast of mijn werkwijze aansluit bij jouw behoeften;
  • Geef ik een heldere visie op je situatie en benoem wat ik voor je kan betekenen;
  • Bespreken we wat de eerstvolgende actiestappen zijn;
  • Vraag ik je meestal om een paar vragenlijsten in te vullen.
  • We maken een afspraak voor de eerste coachwandeling in het prachtige Máximapark in Utrecht.

En dan gaat het echt lopen: we gaan aan de wandel! 

Dan vervolgt het traject: we gaan wandelen! De begeleiding heeft betrekking op de door jouw aangedragen vraag en doelen. Deze kunnen gaandeweg het traject worden bijgesteld. Het gesprek voeren we al lopend in het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn. Ik maak tevens gebruik van de natuur via oefeningen. Meer over mijn werkwijze vind je hieronder op deze pagina.

Daarnaast geef ik informatie ter verdieping en opdrachten mee om thuis te doen. Het doel is dat we stap voor stap jouw uitdaging aangaan, op weg naar het realiseren van jouw wens/verlangen.

Ik streef er altijd naar om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin je op je gemak kunt zijn, zodat er ruimte ontstaat voor reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling.

Afronding en evaluatie

Wanneer je jouw groeistappen hebt gezet en voelt dat je zelf weer verder kunt, ronden we het traject af. Soms vinden mensen het fijn om nog een paar keer per jaar een gesprek te hebben. Dat is zeker mogelijk.

Ervaren effecten na het anti-pieker wandelcoachtraject

Neem jezelf en jouw gepieker serieus en zet nu je eerste stap. 

Piekeren en slecht in slaap komen

Herkenbaar? Lees hier een hoe het kan voelen.

Over Agnes

Ik ben psycholoog, wandelcoach en trainer in Utrecht. In de afgelopen jaren heb ik al vele mensen gecoacht naar rust in hoofd en lijf. Mensen met een overvol hoofd die piekeren over hun werk, studie, relatie, gezondheid of dagelijkse zaken.

Ik ben van mening dat veel mensen te lang rondlopen met piekergedachten die de kwaliteit van hun leven beperken. Piekeren lost echt niets, maar dan ook niets op. Het leidt tot stress en angstgevoelens en kost veel tijd, aandacht en energie. Iets wat je liever ergens anders voor wilt gebruiken. Op een laagdrempelige en natuurlijke manier help ik jou stap voor stap je gepieker te verminderen.

Zorgvuldige (psychologische) begeleiding
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en houd me aan de beroepscode van dit instituut.

Elk jaar volg ik opleidingen, workshops en trainingen om mijn vakkennis verder te verdiepen en jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Mijn uitgebreide CV vind je hier.

Ik ben ervan overtuigd dat het anti-pieker proces versneld en versterkt wordt door de kracht van de natuur en beweging te benutten.

Ik coach vooral wandelend in de natuur en maak gebruik van de natuur voor oefeningen en metaforen. Dit combineer ik met bestaande effectief bewezen psychologische technieken, waaronder algemene cognitieve gedragstherapie (CGT) of meta-cognitieve gedragstherapie (meta-CGT) specifiek tegen piekeren.

Meta-CGT gaat over het verkrijgen van de juiste gedachten over je gepieker. Daarnaast gebruik ik ook gebruik van onderdelen uit de Acceptance Commitment Therapie (ACT), mindfullness, de positieve psychologie en oplossingsgerichte werken. Dat laatste is gericht op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van jou. Ook gebruik ik regelmatig de methode ‘Voice Dialogue’, wat een compassievolle waarderende benadering is voor de verschillende kanten in een persoon, zoals de pleaser, of de ‘niet-lullen-maar-poetsen’-kant.

Eclectische aanpak
Mijn aanpak is eclectisch, wat betekent: ‘het beste uitkiezend en combineren’. Mijn werkwijze volgt niet een vaststaand traject. Vrijheid in denken en doen, betekent voor mij ook vrijheid in kiezen van wat het beste bij jouw past. Mijn begeleiding is een samenspel tussen jou en mij. Ontdekken wat het beste bij jou past, kijken waar jij het beste op reageert. Dit maakt elk traject uniek en ontvouwd zich in een verrassend pad om samen te bewandelen.

Persoonlijk plan
Ik stem mijn begeleiding optimaal af op jou, op jouw hulpvraag, op jouw probleem, en vooral op jouw verlangen waar je naartoe wilt veranderen. Verandering is een aaneenschakeling van kleine stapjes zetten in anders doen of anders ergens over denken. 

Om het resultaat meetbaar en aantoonbaar te maken, vraag ik je aan het begin en einde van het traject vragenlijsten in te vullen die de mate van piekeren en het soort piekeren in kaart brengen.

Ik geef praktische handvatten en inzicht gevende oefeningen mee, zodat je tussen de wandelingen thuis actief aan de slag kunt gaan. Hierdoor krijg je meer grip op je piekergedachten en leer je beter te ontspannen.

Evaluatie mail
Na iedere wandeling stuur ik een mail waarin ik kort benoem wat we hebben besproken, vaak aangevuld met tips, oefeningen, of extra informatie om te lezen. Al snel zal je bemerken dat na een paar wandelingen het piekeren minder wordt en er meer rust en ruimte ontstaat in je hoofd.

Praktisch, resultaat- en oplossingsgericht
Verder vind ik het belangrijk, juist bij mensen die veel piekeren, om constructief, praktisch, toekomstgericht en oplossings- en resultaatgericht te werken. Echte veranderingen in het leven draaien om verandering van (gewoonte) gedrag of het anders leren kijken naar situaties, een andere mindset creëren. Dit kost tijd, aandacht, inzet en energie. De juiste ondersteuning in een dergelijk veranderproces is van groot belang voor het slagen ervan.

Als psycholoog-coach vind ik het belangrijk om goed te luisteren en onbevooroordeeld te zijn, zodat jij je gehoord, begrepen en gerespecteerd voelt. Ik vind het belangrijk dat er ‘een klik’ is tussen ons, en dat jij je helemaal op je gemak voelt om gedachten en gevoelens te delen.

  • prettig, open en gemakkelijk in contact, warme persoonlijke benadering;
  • betrokken, luistert met aandacht en zonder oordeel en stemt af op de ander;
  • ze is lekker ‘gewoon’ en toegankelijk, waardoor het laagdrempelig is om hulp te vragen;
  • biedt veiligheid en vertrouwen, waardoor ik me open en kwetsbaar durf te uiten;
  • creëert rust en ruimte, en neemt de tijd;
  • is doelgericht, resultaatgericht, actiegericht en toekomstgericht;
  • maakt op een fijne manier gebruik van de natuur;
  • ze is coach met een gedegen psychologie achtergrond en daarnaast heeft ze een gedegen wetenschappelijke achtergrond. Dat voelt heel betrouwbaar;
  • ze gaat niet diepgravend te werk, maar luchtig en met een vleugje humor. Hoewel het verleden ook zeker wel ter sprake komt;
  • ze is kundig, realistisch en degelijk, biedt overzicht, duidelijkheid en structuur;
  • ze heeft diepgaand verstand van piekeren, en alles wat daarmee te maken heeft, zoals stress, burn-out, laag zelfbeeld, onzekerheid, angsten, etc…;
  • ze maakt gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methoden. Ze is niet zweverig;
  • ze legt de focus op wat goed gaat en al lukt. Dat is echt een verademing!
  • je gaat samen aan de slag. En het voelt ook echt dat je samen stappen zet.
  • Haar verwondering en enthousiasme over (kleine en grote ) succes-stappen is zeer motiverend.
  • ze helpt je een breder perspectief te laten zien, geeft geen advies, maar laat de keuze altijd aan jou;
  • ze komt van een boerderij. Heerlijk, iemand die uit de klei getrokken is! Lekker nuchter.
Agnes van Rossum - De Piekerspecialist - Wandelcoaching 3

Piekeren is zonde van je tijd.
Tijd waarin je zoveel leuke andere dingen kunt doen.

Wat anderen zeggen

Wandelcoachtrajecten

Kort

765
  • Startgesprek (1 uur)
  • 4 coachwandelingen (à 1,5 uur)

Uitgebreid

1425
  • Startgesprek (1 uur)
  • 8 coachwandelingen (à 1,5 uur)

Extra

165
  • 1 coachwandeling (1,5 uur)
  • Tarieven voor particulieren vanaf 1 januari 2023. 
  • Bedragen zijn inclusief oefeningen, waardevolle aanvullende informatie en tussentijds mailcontact.
  • De lengte van het traject gaat in overleg en is afhankelijk van de hulpvraag en ernst van de klachten.
  • Vaak vergoedt de werkgever een wandelcoachtraject. Voor werkgevers maak ik een offerte op maat.

FAQ: Veel gestelde vragen

Als piekeren een gewoonte is geworden, vergt het gerichte en actieve inspanning om daar verandering in te brengen. Een piekergewoonte doorbreken gebeurt niet van de ene op de andere dag. Met persoonlijke begeleiding werken we samen aan jouw persoonlijk doel of probleem, zoals het piekeren. Ik help je om een verandering in gang te zetten, het vol te houden en zo je doelen sneller te bereiken. Ik help je niet door te onderwijzen of te adviseren, maar door te inspireren en te ondersteunen. Door te focussen op wat al wél lukt. Het buiten begeleiden versnelt en versterkt het veranderproces. Het is een luchtige en effectieve manier van coachen.

Deze coachende wijze helpt om zelfbewuster te worden en het beste uit jezelf naar boven te halen. Ik ondersteun jouw zelfredzaamheid. Ik zeg niet wat je moet doen, maar gaat uit van de kwaliteiten en krachten die al in jou aanwezig zijn. Het enige wat ik doe is jou begeleiden om dat verder uit te breiden. Ik prikkel je en daag je uit met de juiste (verdiepende) vragen. Je investeert in jezelf en leert jezelf beter kennen. Zo kom je erachter hoe je effectiever met piekeren, stressvolle situaties en problemen om kan gaan. Ook leer je hoe je effectiever met ‘moeilijke’ mensen of confrontaties kan dealen.

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen (18 jaar en ouder) bij onder andere onderstaande klachten of problemen:

  • Overmatig piekeren;
  • Stressklachten, overspannenheid, burn-out;
  • (Faal)angst;
  • Onzekerheid en laag zelfvertrouwen;
  • Grenzen herkennen en aangeven, assertiever worden;
  • Moeite met keuzes maken, twijfelen;
  • Kritische en beperkende gedachten over jezelf;
  • Negatief zelfbeeld;
  • Zingevingsvragen;
  • Rouw en verliesverwerking;
  • Omgaan met de gevolgen van kanker;
  • Omgaan met emoties als somberheid, verdriet, boosheid, eenzaamheid, machteloosheid.

Wandelcoaching is een vorm van coachen waarbij je wandelt in de natuur en waarbij de natuur regelmatig actief wordt ingezet in het gesprek.

Coaching in de natuur is krachtiger dan coaching binnenskamers, want:

  • De natuur is rustgevend en maakt je meer ontspannen, wat helpt om het denken in je hoofd wat stiller te maken;
  • Door te wandelen in de natuur komen gedachten en gevoelens in beweging;
  • Je neemt makkelijker afstand van het dagelijks handelen, de vaste patronen en je kunt dingen gemakkelijker loslaten;
  • Je krijgt rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken en makkelijker beslissingen kan nemen;
  • Door te bewegen maakt je lichaam stoffen aan die je een blijer en positiever gevoel geven;
  • De natuur werkt stressverlagend (lagere bloeddruk), vermindert angstige of sombere gevoelens en zorgt voor minder spanning in de spieren;
  • De natuur weerspiegelt wat in ons leeft. Natuurlijke symbolen en metaforen werken verhelderend en leiden tot krachtige inzichten;
  • Een gesprek in een wisselende natuurlijke omgeving blijft gemakkelijker op het netvlies en in het geheugen hangen, waardoor inzichten beter doorwerken;
  • Wandelcoaching zal het coachproces versterken, versnellen en plezieriger maken.

Een coachwandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

De coachwandelingen vindt meestal plaats in het Máximapark nabij Vleuten-De Meern en Utrecht-West. Het Máximapark is werkelijk prachtig! Het biedt veel inspiratie in de natuur en geeft veel afwisseling.

We starten de wandeling bij de Intratuin Leidsche Rijn (Utrechtseweg 12, Utrecht). Soms spreek ik af bij Geertjeshoeve in Haarzuilens. Daar is de omgeving landelijker. Het is ook mogelijk om langs de Haarrijnse plas te wandelen, wat een gevoel geeft alsof je langs het strand wandelt.

Indien gewenst kan ook op een andere locatie naar keuze gewandeld worden. Dan zijn daar wel reiskosten aan verbonden. Dit kan  bijvoorbeeld heel goed bij een workshop of een training op locatie.

Binnen een persoonlijk traject kan er afgewisseld worden met een afspraak binnen of met een Zoom sessie, bijvoorbeeld als er redenen zijn waarom het wandelen niet lukt. Dat kan het weer zijn, maar ook lichamelijke klachten.

Bij milde piekerklachten kan een traject van 4 tot 6 coachwandelingen al veel rust en ruimte in je hoofd opleveren. Wanneer het piekeren jouw dagelijks functioneren behoorlijk belemmert is een langer traject aan te bevelen tot zo’n 8 à 10 coachwandelingen.

De tijd tussen de sessies gaat in overleg. Vaak zijn de afspraken in het begin wat korter op elkaar, waarbij er 1 of 2 weken tussen zit. De latere sessies kunnen wat verder uit elkaar liggen.

  • Psychologische ondersteuning is heel helpend als je niet lekker in je vel zit en bij psychische klachten zoals, piekeren, (faal)angst, somberheid, gespannenheid, eenzaamheid, rouw en verdriet. Psychische klachten hebben te maken met gevoelens, gedachten en gedrag. Dit kan lichamelijke klachten tot gevolg hebben (hoofdpijn, hartkloppingen). Ook kan het (veel) invloed hebben op het dagelijks functioneren (zoals situaties vermijden, werk minder goed uitvoeren, gemoedstoestand).
  • De stap om naar een psycholoog te gaan voelt vaak als een grote stap. Veel mensen wachten (te) lang en zoeken soms pas na maanden hulp. Dat is jammer, want hoe eerder je erbij bent, hoe eerder je er weer uit bent. Juist het buiten wandelen en dan in gesprek gaan, maakt de stap naar hulp heel laagdrempelig en toegankelijk.
  • Je hebt voor mijn psychologische ondersteuning geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Per 1 januari 2023 gelden onderstaande tarieven voor particulieren. Voor werkgevers maak ik een offerte op maat.

  • Een eerste korte kennismaking (tot 30 min) is gratis en vrijblijvend.
  • Een afspraak voor een uitgebreid startgesprek (intake) à 1 tot 1,5 uur is € 105,-
  • Een kort wandelcoachtraject: een startgesprek + 4 coachwandelingen à 1,5 uur voor € 765,-
  • Een gemiddeld wandelcoachtraject: een startgesprek + 6 coachwandelingen à 1,5 uur voor € 1095,-
  • Een uitgebreid wandelcoachtraject: een startgesprek + 8 coachwandelingen à 1,5 uur voor € 1425,-
  • Een (aanvullende) losse coachwandeling à 1,5 uur is € 165,-
  • Voor afspraken na 18.00 uur of op zaterdag geldt een toeslag van €20,-.
  • Bedragen zijn inclusief mijn voorbereiding en nawerk, oefeningen en waardevolle informatie, en tussentijds mailcontact.
  • De lengte van het traject gaat altijd in overleg en is afhankelijk van de hulpvraag en ernst van de klachten.

Zowel mijn coaching als psychologische begeleiding vallen niet onder primaire ziektekosten en worden daarom niet vergoed door een zorgverzekeraar.

  • Psychologische begeleiding door mij als psycholoog valt onder de gezondheidszorg en is vrijgesteld van btw. Dit betreft individuele begeleiding in het kader van bescherming en herstel van de gezondheid van cliënt(e). Hieronder vallen o.a. stressklachten, burn-out, angstklachten, piekeren, somberheid en een negatief zelfbeeld. Deze gesprekken zijn psychologische consulten al wandelend in de natuur. Ik hanteer hiervoor dezelfde prijzen als voor een wandelcoachtraject, alleen komt hier op de factuur ‘vrijgesteld van btw’ te staan.
  • Bij coaching is het doel het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en dit is geen gezondheidskundige dienst. Coaching is voor particulieren en bedrijven btw belast. Het tarief voor coaching wordt inclusief btw weergegeven.

Mijn kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar bedenk wel:

  • De eerste kosten van een reguliere psycholoog vallen onder het eigen risico en zijn dus óók voor eigen rekening. De eigen bijdrage bij een zorgverzekeraar varieert van minimaal 385 tot maximaal 885 euro. Met mijn begeleiding wordt dit eigen risico niet aangesproken.
  • Ik heb geen wachtlijst, dus je kunt snel terecht. Bij veel psychologenpraktijken duurt het ruim 3 maanden voordat je op gesprek kunt komen. Bij mij is dat binnen een week, en vaak al binnen een paar dagen.
  • Bij veel psychologiepraktijken kun je niet zelf kiezen voor een psycholoog. Bij mij werk je altijd met mij. Dat vergroot de betrokkenheid, veiligheid en vertrouwen. Er is een kort lijntje.
  • Je kunt bij mij overdag, ’s avonds en ook op zaterdag terecht.
  • Je hebt geen verwijzing van een huisarts nodig. Je beslist dus zelf welke hulp je wilt.
  • Er wordt geen diagnose gesteld en de informatie die je met mij deelt, blijft vertrouwelijk. Het wordt niet gedeeld met je huisarts of je zorgverzekeraar.
  • Ik lever persoonlijk maatwerk, gebaseerd op jouw situatie. Je bepaalt dus zelf, in overleg, de duur, het nut en het doel van mijn begeleiding.

Kosten voor een coachtraject kunnen echter wel (gedeeltelijk) vergoed worden via:

  • De werkgever, die vaak bereid is de kosten voor coaching (geheel of gedeeltelijk) te dragen. Voor werkgevers maak ik graag een voorstel op maat voor wandelcoachtrajecten.
  • PGB, een persoonsgebonden budget.
    Bespreek met je werkgever dat je interesse hebt in een wandelcoachtraject voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
  • Opleidingsbudget via de werkgever.
    Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.
  • De arbodienst van je bedrijf.
    Werkgevers zijn, na overleg met de bedrijfsarts, vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Neem contact op met de bedrijfsarts of de Arbodienst.
  • Je werkzaamheden als ZZP-er.
    Als ZZP-er kun je coachingskosten opvoeren als bedrijfskosten. Het tarief voor ZZP’ers is niet gelijk aan het reguliere particuliere tarief, maar wordt in overleg vastgesteld.

Het kan voorkomen dat je bij mij bent omdat je bijvoorbeeld een burn-out hebt gehad. Veel mensen willen dan nog even aangehaakt blijven na het traject. Dit kan natuurlijk! 

In overleg ontmoeten we elkaar 2 tot 4 keer per jaar. Hierin kan je je ei kwijt. Ik ken je al goed om te weten wat er speelt. Dat voelt veilig en vertrouwd. Je blijft scherp en up-to-date. Zó voorkom je terugval.

Of, je welt blijven groeien
We staan immers nooit stil. Nieuwe uitdagingen komen. Je hebt een nieuwe baan of er speelt wat anders. Hoe pak je dat aan? Of, hoe word je weer gelukkig? Of: Wil je andere vaardigheden ontwikkelen? Iedereen kan zich blijven ontwikkelen. Je krijgt de juiste begeleiding bij de juiste vraag.

Ja, ik ben trainer en geef ook regelmatig workshops of trainingen voor groepen zoals de anti-piekertraining. 

En ik maak graag workshops en trainingen op maat voor bedrijven. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

De startgesprekken en coachwandelingen vinden plaats op:
– woensdag en vrijdag tussen 8.30-17.30 uur.
– zaterdagochtend tussen 9.00-12.00 uur.
Een startgesprek of coachwandeling kan in overleg ook ’s avonds of op zaterdagmiddag.

Tot 24 uur voor de afspraak kan er kosteloos geannuleerd worden. Bij afzeggen van de afspraak binnen 24 uur wordt € 55,- in rekening gebracht.

Meestal is het droog. En soms regent het een beetje. Dan voldoet regenkleding of een paraplu. Is het kouder, dan kun je je wat warmer aankleden. Voorbereiding is het halve werk.

Maar heel soms is het echt heel regenachtig weer, of zelfs met onweer.

Dan kunnen we

  • de afspraak verzetten naar een later moment,
  • de afspraak binnen doen. Daar heb ik mogelijkheden voor,
  • de afspraak telefonisch doen of via Zoom.

Vanzelfsprekend gaat dit altijd in overleg.

Staat je vraag er niet tussen? Schroom dan niet om ze te stellen via het contactformulier of de mail.

Heb je het gevoel dat je klaar bent voor een wandelcoachtraject?

Meld je dan NU aan!

Piekeren en slecht in slaap komen

Eindelijk lig je in bed. Dat was een drukke dag. Van hot naar her. Even dit doen. Even dat nog tussendoor doen. Gaandeweg de dag stroomt de energie weg.

Moe ben je. Echt toe aan een goede nacht diep slapen.

Maar dan, ineens schiet je dat voorval op je werk weer te binnen. Goh, wat bedoelde die collega nu eigenlijk met die opmerking? Zou ze vinden dat ik het niet goed deed? En oh, ja, niet vergeten dat ik die ene mail nog verstuur.

En voor je het weet word je meegezogen in zorgelijke gedachten en gepieker. Je lichaam is moe, maar je hoofd lijkt ineens weer klaarwakker. Je kunt de slaap niet vatten. En dan begin je te piekeren over het feit dat je nu wel  ‘moet’ slapen, omdat je anders morgen moe zal zijn. En die gedachten houden je nog wakkerder.

(of soms val je in eerste instantie wel in slaap, maar wordt je midden in de nacht wakker en dan voltrekt zich een vergelijkbaar scenario).

Stoppen met piekeren, waar ga je beginnen? Dit wil je vast ook heel graag, maar je weet niet hoe je dit moet bereiken en waar te beginnen.

Je twijfelt over of je wel hulp erbij moet halen.
Eigenlijk vind je dat je ‘je eigen boontjes moet doppen ‘.
‘Niet lullen maar poetsen’ en gewoon doorgaan.
Een gevoel van falen drukt vanbinnen tegen je aan. Want nee, het lukt eigenlijk helemaal niet.
En ondertussen heb je nog geen stap gezet op weg naar verandering en wordt het alleen maar erger.

De piekergedachte ‘Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd?’ spookt steeds vaker door je hoofd heen. En ineens ben je aan het piekeren over je gepieker. 

Op deze website worden cookies gebruikt om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, ga je er van uit dat je ermee instemt. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten