Aanbod

ANTI-PIEKER COACHTRAJECT

piekeren onder controle Een eerste kennismaking is gratis en vrijblijvend. Daarna kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek brengen we jouw pieker problemen en je wensen in kaart. Ieder mens is uniek. Elk traject is anders en op maat. Jouw vraag en veranderdoel is het uitgangspunt van het coachtraject.

Als piekeren een gewoonte is geworden, vergt het actieve inspanning om deze denkgewoonte te doorbreken en het piekeren te verminderen.

Het Anti-Pieker Coachtraject:
Bij milde piekerklachten kan een traject van 5 coachwandelingen al veel rust en ruimte in je hoofd opleveren. Je leert milder en positiever naar jezelf te kijken. Weg met de kritische gedachten! Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, durf je beter voor jezelf te kiezen en durf je grenzen te stellen. Stress situaties worden beter hanteerbaar voor je. Je ervaart meer plezier en piekert minder!

Wanneer het piekeren jouw dagelijks functioneren steeds meer belemmert is een intensiever Anti-Pieker Coachtraject aan te bevelen. Dit traject omvat 8 tot 10 coachwandelingen, waarin je stap voor stap leert hoe je jouw dwangmatige en negatieve gedachten kunt verminderen en hoe je positiever kunt denken. Je krijgt praktische handvatten en inzicht gevende oefeningen mee naar huis om zelf meer grip en inzicht te krijgen op het piekeren. Gaandeweg zal je merken dat je meer rust en ruimte krijgt in je hoofd en lichaam en dat je milder naar jezelf gaat kijken. Je krijgt meer zelfvertrouwen, leert grenzen stellen naar anderen en beter met stresssituaties om te gaan. Je zal meer energie krijgen, de wereld om je heen positiever zien en weer kunnen genieten van leuke dingen doen.

ANTI-PIEKER WORKSHOP

Ben jij een piekeraar, en twijfel je? Zet je eerste anti-piekerstap! Workshop ‘Doorbreek je piekeren, keer de aandacht om!’
Meer info en aanmelden? Kijk op www.piekerspecialist.nl/workshop-doorbreek-het-piekeren/

BURN-‘OUT’ WANDELCOACHTRAJECT

Bij herstel van burn-out en chronische stress klachten is wandelen heel heilzaam. De natuur en beweging brengen rust en ontspanning voor je hoofd en je lichaam. Je wordt je meer bewust van je fysieke stress signalen en leert er eerder op anticiperen. Inzicht in het ontstaan van de burn-out klachten en (stress) factoren die bijdragen aan de instandhouding ervan vormen de ingang om anders met stress en hoge (werk)druk om te gaan. Ieder mens is uniek, elk traject is anders en op maat. Samen ontdekken we wat jij en jouw lichaam nodig hebben: hoe kun jij goed voor jezelf zorgen, je grenzen herkennen en durven aangeven. Jij en jouw situatie op weg naar herstel van gezondheid staan centraal in het wandelcoachtraject.

Als je actiegericht en gemotiveerd bent om concrete stappen te zetten naar verandering in je leven, krijg je de beste resultaten.

paddestoel

PIEKEREN WERKT NIET – WANDELCOACHTRAJECT

Volgens het CBS is 1 op de 4 werknemers niet tevreden over zijn werk. Dat is jammer, want een groot deel van ons leven brengen we door op ons werk. Ontevredenheid over je werk leidt vaak tot veel piekeren over je werk, wat niet stopt als je thuis bent en juist de kop op steekt als je naar bed gaat. Als je buiten je werk om te veel tijd kwijt bent met piekeren over je werk geeft dat onnodig spanning, stress en lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid en concentratieproblemen. Piekergedachten leiden tot mentale overbelasting en verstoren de balans tussen werk en privé. Piekeren leidt vaak uiteindelijk ook tot verminderde productiviteit en effectiviteit op het werk. Een vicieuze cirkel. Hoe moet je dan verder?

Last van veel piekeren over je werk? De Piekerspecialist begeleidt je naar rust in hoofd en lijf. Samen gaan we op zoek naar factoren in jouw werk die bijdragen aan werk(on)tevredenheid en hoe jij jouw werkplezier kan verhogen.
Investeren in werktevredenheid en je fijn(er) voelen op je werkplek verbetert je gezondheid en geluksgevoel. Meer werkplezier betekent minder piekeren en daardoor minder stress-gerelateerde klachten. Door minder te piekeren hou je tijd en energie over. Meer werkplezier betekent ook meer intrinsieke motivatie en meer inzet wat leidt tot een verhoogde productiviteit en effectiviteit op het werk. Een positieve spiraal voor jou én je werkgever!

Wil jij stappen zetten richting een andere loopbaan? Kom dan letterlijk en figuurlijk in beweging!
De Piekerspecialist helpt je bij piekeren over je werk, vragen over je loopbaan, een andere baan, of een nieuwe invulling van je werk, ….

In de natuur ervaar je meer ruimte, meer creativiteit, kun je helderder denken en kom je sneller tot (zelf)inzicht. Naast elkaar lopen praat zoveel makkelijker dan tegenover elkaar zitten. Wandelcoaching is een laagdrempelige en ontspannen manier om met elkaar in gesprek te gaan.
En, niet onbelangrijk: werknemers kunnen de coaching vaak vergoed krijgen van de werkgever.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.