Over Agnes

De Piekerspecialist

Ik ben Agnes van Rossum (1973) en het gezicht van Piekerspecialist. Ik ben getrouwd met Maurits en moeder van drie pubers. Dagelijks help ik piekeraars in regio Utrecht naar een plezieriger leven, door middel van wandelcoaching. Ook ben ik psycholoog, waardoor ik jou niet alleen met piekeren, maar ook met andere mentale uitdagingen kan helpen.

Nadat ik 16 jaar lang met veel plezier gewerkt heb als medisch biologisch wetenschappelijk onderzoeker, gooide ik in 2010 het roer om en ben ik Klinische en Gezondheidspsychologie gaan studeren. Hierna volgde ik de wandelcoachopleiding en van daaruit startte ik in 2015 mijn eigen praktijk als Psycholoog en Wandelcoach onder de naam De Piekerspecialist.

Agnes van Rossum - De Piekerspecialist - Wandelcoaching 3

Krijg je al zin om mee te lopen?
Pieker en twijfel dan niet verder,
En neem gerust CONTACT met me op.

Wie weet tot binnenkort!

Agnes

Agnes van Rossum

Agnes

Ik ben een denker en ga niet over één nacht ijs. Ook ik kan soms piekeren, en blijven hangen in getwijfel en soms moeite hebben om tot een beslissing te komen. En, ook ik heb weleens last van gedachten als ‘Oh jee, kan ik het wel? Doe ik het wel goed? Wie zit er nu op mij te wachten?’

Dergelijke gedachten werken belemmerend en versterken onzekerheid. Herken jij zulke ondermijnende gedachten ook? Juist. Dan ben je aan het goede adres. Met hart en ziel help ik jou naar rust in je hoofd en lijf. Jij en ik lijken veel meer op elkaar dan je denkt. Ik begrijp jouw gepieker!

In wezen zijn we dus hetzelfde, maar wel met een belangrijk verschil. Ik kan jou precies uitleggen wat piekeren is en hoe het ontstaat. En hoe het blijft bestaan, ondanks je vele pogingen om ervan af te komen. Ook kan ik je uitleggen wat de gevolgen zijn van het vele piekeren als je er zolang mee door blijft lopen.

Maar, véél liever leer ik je hoe je jouw zorgelijk gepieker kunt verminderen. Dit doen we door samen het anti-pieker-wandelcoachtraject te bewandelen. En dat vind ik héél leuk om te doen. En weet je, wandelend praten gaat zóveel makkelijker en is zoveel fijner dan tegenover elkaar stil zitten in een ruimte met vier muren. De kracht van de natuur en het fysieke bewegen zijn van onschatbare waarde, en dat zet ik graag in tijdens onze gesprekken. Van buiten zijn wordt een mens blij, lichter, rustiger en vrij in het hoofd. En van daar uit benaderen we jouw probleem en gepieker met een frisse blik.

Jouw psycholoog en piekerspecialist in één… in Utrecht!

Ben jij er klaar voor om te stoppen met piekeren? Dan help ik je graag! Ik ben dankbaar als ik de onzekere kant van mensen mag ontmoeten en kan bijdragen aan het groeien van zelfvertrouwen.

Ik kijk ernaar uit om jou, vanuit rust en echt contact, te helpen de kracht te ervaren van contact met jezelf te (her)ontdekken. Te kijken naar de persoon achter het gepieker: dus wie je bent en waar je voor wilt staan.

We gaan van onzekerheid naar zelfverzekerd beslissingen nemen die bij jou passen. Met uiteindelijk het doel om vaarwel te zeggen tegen dat zorgelijk piekeren. Het lijkt misschien lastig, maar de keuze maken om het vanaf nu anders te gaan doen is makkelijker dan je denkt. Écht :-). Ik begrijp jou! En dat gesprek komt tijdens het wandelen vanzelf.

Missie de Piekerspecialist
Missie

Door het piekeren te verminderen help ik jouw welzijn, gezondheid en potentieel te vergroten

Ik zie mensen met veel talenten en potentie die twijfelen aan zichzelf. Mensen die veel piekeren, die zich veelal angstig en onzeker voelen, zichzelf niet goed genoeg vinden, en uit balans raken.

Mijn missie is om piekeraars, zoals jij, te helpen naar rust in hoofd en lijf, waardoor jouw welzijn, gezondheid en de kwaliteit van jouw leven verbetert.

Ik help je jouw eigen waarde weer te gaan zien, zodat je vol zelfvertrouwen jouw eigen keuzes gaat maken, jouw potentieel optimaal kunt inzetten in deze wereld, en daar zingeving en voldoening uit kunt halen.

Ik help je weer goed genoeg te voelen, zodat je weer zorgeloos kunt genieten van het leven.

Missie Visie Agnes van Rossum
Visie

Zoveel mogelijk piekeraars helpen naar leven in vrijheid van denken en doen.

Veel mensen in de huidige maatschappij leven vanuit hun hoofd. Dat is te merken aan het vele piekeren, een overvol hoofd, leven naar de verwachtingen van anderen, slechter slapen en steeds meer verwijderd raken van wie je in wezen bent, met alle gevolgen van dien.

Als piekerspecialist wil ik optimaal bijdragen om het gepieker van zoveel mogelijk mensen te verminderen, zodat ze niet meer vast zitten in hun denken, maar juist leven in vrijheid van denken en doen. Het is een weg naar bewustwording van wat er vanbinnen in jou gaande is, en gaan voelen en doen wat goed is voor jou. Van binnenuit jouw leven gaan leiden en dat steeds meer naar buiten brengen. Zo wordt leven op deze wereld met je zelf en met elkaar steeds een stukje mooier en leuker.

 

Kernwaarden

als psycholoog, wandelcoach en trainer

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei voor jou en voor mij. Dit is voor mij een belangrijke kernwaarde en drijfveer om te doen wat ik doe. Persoonlijk groeien is een levenslang proces. Het gaat voor mij om het ontwikkelen van je zelfbewustzijn, je identiteit, je eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van jouw leven en het realiseren van jouw dromen en verlangens. Groeien in zelfvertrouwen en zelfwaardering, groeien in durven, en zo jouw angsten overwinnen.

Betrokkenheid

Met persoonlijke zorg en aandacht, warme professionele betrokkenheid en oprechtheid, streef ik naar een goede open en veilige relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen en waardering, om van daaruit te doorgronden wat jou beweegt en hoe ik jou op een natuurlijke en luchtige manier het beste kan helpen.

Samen

De weg van jouw-Probleem-Nu naar jouw-Gewenste-Verandering leggen we samen af. Op een natuurlijke manier en stap voor stap. Jij en ik: ieder vanuit zijn eigen kracht, achtergrond, (innerlijke) kennis en ervaring. Samen denken in praktische oplossingen en mogelijkheden die voor jou werken.

Betrouwbaarheid

Mijn handelen doe ik zorgvuldig, vanuit degelijkheid, oprechtheid en verantwoordelijkheid, gericht op het zo goed mogelijk behalen van jouw gewenste resultaat.

Alles begint bij jezelf. Op zoek gaan naar je zelf is de basis voor minder piekeren. Het omvat bewustwording van je denken, over jezelf, over anderen over situaties. Je mindset aanpassen en ander gedrag uit proberen. Natuurlijk stappen zetten naar wie je in wezen bent en wilt zijn. Ik voel me blij, bevoorrecht en dankbaar als ik een stukje op jouw groeipad mag mee wandelen en kan bijdragen aan jouw persoonlijke groei. Stap voor stap. Blijvende (grote) veranderingen bereik je immers met vele KLEINE stapjes.

De Piekerspecialist - Wandelcoaching Utrecht - Stoppen met piekeren 3

Werkwijze

Ik ben ervan overtuigd dat het anti-pieker proces versneld en versterkt wordt door de kracht van de natuur en beweging te benutten.

Ik coach vooral wandelend in de natuur en maak gebruik van de natuur voor oefeningen en metaforen. Dit combineer ik met bestaande effectief bewezen psychologische technieken, waaronder algemene cognitieve gedragstherapie (CGT) of meta-cognitieve therapie (meta-CGT) specifiek tegen piekeren.

Meta-CGT gaat over het verkrijgen van de juiste gedachten over je gepieker. Daarnaast gebruik ik ook gebruik van onderdelen uit de Acceptance Commitment Therapie (ACT), mindfullness, de positieve psychologie en oplossingsgerichte werken. Dat laatste is gericht op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van jou. Ook gebruik ik regelmatig de methode ‘Voice Dialogue’, wat een compassievolle waarderende benadering is voor de verschillende kanten in een persoon, zoals de pleaser, of de ‘niet-lullen-maar-poetsen’-kant.

Mijn aanpak is eclectisch, wat betekent: ‘het beste uitkiezend en combineren’. Mijn werkwijze volgt niet een vaststaand traject. Vrijheid in denken en doen, betekent voor mij ook vrijheid in kiezen van wat het beste bij jouw past. Mijn begeleiding is een samenspel tussen jou en mij. Ontdekken wat het beste bij jou past, kijken waar jij het beste op reageert. Dit maakt elk traject uniek en ontvouwd zich in een verrassend pad om samen te bewandelen.

Ik stem mijn begeleiding optimaal af op jou, op jouw hulpvraag, op jouw probleem, en vooral op jouw verlangen waar je naartoe wilt veranderen. Verandering is een aaneenschakeling van kleine stapjes zetten in anders doen of anders ergens over denken. 

Om het resultaat meetbaar en aantoonbaar te maken, vraag ik je aan het begin en einde van het traject vragenlijsten in te vullen die de mate van piekeren en het soort piekeren in kaart brengen.

Ik geef praktische handvatten en inzicht gevende oefeningen mee, zodat je tussen de wandelingen thuis actief aan de slag kunt gaan. Hierdoor krijg je meer grip op je piekergedachten en leer je beter te ontspannen.

Na iedere wandeling stuur ik een mail waarin ik kort benoem wat we hebben besproken, vaak aangevuld met tips, oefeningen, of extra informatie om te lezen. Hoe meer actief je ermee aan de slag gaat, hoe meer je zal bemerken dat het piekeren minder wordt en er meer rust en ruimte ontstaat in je hoofd.

Verder vind ik het belangrijk, juist bij mensen die veel piekeren, om constructief, praktisch, toekomstgericht en oplossings- en resultaatgericht te werken. Echte veranderingen in het leven draaien om verandering van (gewoonte) gedrag of het anders leren kijken naar situaties, een andere mindset creëren. Dit kost tijd, aandacht, inzet en energie. De juiste ondersteuning in een dergelijk veranderproces is van groot belang voor het slagen ervan.

Als psycholoog-coach vind ik het belangrijk om goed te luisteren en onbevooroordeeld te zijn, zodat jij je gehoord, begrepen en gerespecteerd voelt. Ik vind het belangrijk dat er ‘een klik’ is tussen ons, en dat jij je helemaal op je gemak voelt om gedachten en gevoelens te delen.

Agnes is gecertificeerd Wandelcoach

Agnes is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Meer over Agnes

Wil je nog wat meer over mij weten? Leuk!

Zo leer je mij nog een beetje beter kennen.
En dat is wel fijn, toch?

Want om nu zomaar jouw gepieker en problemen bij een vreemde neer te leggen… Dat is best een ding.

Nou ☺, daar komt ie….. “

Op deze website worden cookies gebruikt om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, ga je er van uit dat je ermee instemt. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten