Wat doe je als je niet lekker in je vel zit?

Delen mag!

leuke dingenwinkeltje

 

Niet lekker in je vel?

Wat doe je als je merkt dat je zelf niet lekker in je vel zit… blijf je ermee lopen of ga je op zoek naar iets of iemand die jou daarbij kan helpen??? Veel mensen waaronder ikzelf blijven vaak maar doorgaan en denken ach het komt allemaal wel goed….

Contact met de Piekerspecialist

Na een goed gesprek met mijn werkbegeleidster en het ondervinden van hoe het is om echt behoorlijk erdoorheen te zitten, ben ik op internet opzoek gegaan naar iets of iemand die mij kon helpen…Maar ja, wat zoek je precies en hoe weet je of het iets voor jou is??? Via zoeken en zoeken kwam ik op de site van de Piekerspecialist terecht…een wandelcoachtraject in de natuur.. WAUW echt iets wat bij mij past en dus trek ik de stoute schoenen aan en mail naar Agnes. Na een fijn telefoongesprek wat goed aanvoelde, spraken we af voor de eerste sessie. Spannend voor wat er zou komen, stond ik op haar te wachten, maar zij nam na nog geen 5 min deze spanning al helemaal weg.

Tot mezelf komen

Het wandelen door de natuur, maar vooral het zo echt helemaal tot jezelf komen, zo bewust van het zijn en voelen in het hier-en-nu was een hele bijzondere ervaring en heeft mij bewust gemaakt van hoe ik me eigenlijk echt voelde. Met behulp van tips en trucs die ik tijdens de wandeling kreeg of afspraken die we maakte, ging ik thuis aan de slag en als snel kwam ik tot de conclusie dat dingen die ik met haar deed en besprak ook echt voor mij werkte. Daar buiten in de natuur werd ik heel bewust van dingen, omdat je om je heen niks anders had om je zorgen om te maken “over te piekeren” en dat wat ik daar ervaarde, schreef ik thuis in een boekje, wat ik zo nu en dan eens erbij pakte als ik het nodig had. Door samen met Agnes een plan te maken, zoals een leuke dingenwinkeltje (een blad met daarop vooral dingen die ik leuk vind en waarvan ik happy wordt), kwam ik stukje bij beetje steeds meer tot mezelf, ík mocht er ook zijn, en niet alleen de anderen om mij heen.

Niet ‘moeten’ maar ‘willen’

Maak van dingen die “moeten” dingen die “kunnen” of wat je misschien wel zou “willen” en probeer dingen die je eigenlijk echt niet wilt ook niet te doen. Tips en trucs die je weer even tot jezelf brengen…Wat was het fijn en wat heeft het mij goed geholpen. Nu een paar weken na de laatste wandeling gaat het nog steeds wel goed, heb ik soms nog wel een terugslag, maar probeer ik de tips en trucs mee te nemen en dan kom ik er wel. Gelukkig kan mailen of bellen ook altijd, dus dat is een fijn idee!

Kortom schroom niet om de stap te nemen als je eigenlijk echt niet lekker in je vel zit…
Het kan ZO helpend zijn!!!

Wil je weten wat minder piekeren jou kan opleveren?
Wil je weten wat wandelcoaching is?

Klant A.d.B vertelt hoe ze op zoek was naar ondersteuning bij piekeren en stress gerelateerde klachten. Hiernaast vertelt ze hoe ze mij gevonden heeft en hoe ze het wandelcoachen ervaren heeft.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.